Saame tuttavaks ukraina köögiga, valmistame koos toitu ja praktiseerime eesti keelt.
Kas te teadsite, et ukraina köögis pigem keedetakse ja hautatakse kui praetakse, pigem soolatakse kui suitsutatakse. Et salatites on pigem viilutatud kui peenestatud köögiviljad. Et pea iga päev süüakse kuuma või külma suppi - borši, okroškat ja teisi suppe. Et palju kasutatakse sealiha ja -rasva, hapukoort, päevalilleõli, mune ning maitseainetest on populaarsed sibul, küüslauk, mädarõigas, till, petersell, köömned, tüümian.
Toitumisnõustaja Ülle Niilisk jagab seltskonna väikesteks gruppideks ning igal grupil tuleb alustada retsepti järgi kindla roa valmistamist. Koos katame laua ning ühise söömingu käigus räägime ukrainlaste rahvuskommetest ning rahvariietest.
Osaleja saab arendada eesti keeles kuulamist (selgitused ja tiimitöö eesti keeles), rääkimist (vestlemine) ja lugemist (retseptidest arusaamine). Ühiskokkamine sobib ka julgematele A2 tasemel keeleõppijatele.
- Suhtlustase: B1+
- Aeg: 22.04 kell 12.00-15.00
- Koht: Kooli 6b, Pärnu
- Osalejate arv: 12
Läbiviija: Silja Joon (silja.joon@gmail.com)
Registreerimine: (08.04 kell 9.00) https://iseteenindus.integratsioon.ee/service/view/12866?lang=et
NB! Registreerimine sündmustele toimub läbi Integratsiooni Sihtasutuse iseteeninduse, kuhu saate siseneda ID-kaardi, Mobiil-ID või Smart-ID abil. Palun tutvuge iseteeninduse kasutusjuhendiga: https://integratsioon.ee/iseteenindus